Website în 60 secunde – E posibil?

APLICAȚII WEB

Tot mai des prin mediile de socializare (Facebook, Instagram în general), medii care au un impact important în rândul populației, întâlnim pagini ce promovează „inovații” în rândul dezvoltării web. Cea mai recentă descoperire făcută de noi este o aplicație de mobil ce realizează un website în 60 de secunde. Dacă luăm în calcul doar achiziționarea domeniului, găzduirea acestuia, instalarea propriu-zisă a platformei pe care se va dezvolta website-ul, depășim cu mult 60 de secunde. Eh…aplicația asta este capabilă să ducă acest proces la un alt nivel, un proces ce durează ore îl reduce la câteva secunde, secunde în care îți poți realiza un „brilliant web design” de unul singur. Sună bine? Excelent!

Deja te gândești că nu mai investești bani într-un website dezvoltat de o companie în domeniu. Nu, nu, nu, îți poți face totul singur și… “all for free”, ceea ce înseamnă 0 investiție (divin). Știm că cea mai mare problemă pentru majoritatea celor ce își doresc un website o reprezintă partea financiară desi mulți nu realizează că o platformă low-cost, neoptimizată corespunzător, mai târziu va creea probleme mari, iar nevoia unui alt website va fi primordială, ceea ce va rezulta o nouă investiție, iar și iar și iar.

În concluzie, recomandăm ignorarea acestor aplicații ce au ca motto: “The easiest way to make a website” sau folosirea lor pe propria răspundere. Aceste aplicații nu s-au dovedit stabile și pe deplin securizate, mai mult, business-ul tău nu va înregistra mai mulți clienți deoarece nu vei transmite profesionalism, originalitate și integritate. Dacă îți neglijezi prezența în online, automat îți neglijezi business-ul și clienții.

BAIATUL DE LA 3

Un alt fenoment prezent în domeniul dezvoltării website-urilor este băiatul de la 3, acel băiat care știe să facă un website cu 300 de lei în două zile. Acel băiat care ia o temă deja uzată de atâtea folosiri, o adaptează, schimbă 3 texte și două imagini si voila, website-ul este gata de utilizare.

Ce nu știe băiatul de la 3 e că un website bine optimizat trebuie să se încarce într-un timp optim până în 5 secunde. Ce nu mai știe băiatul de la 3 e că un website nesecurizat e principala țintă a atacatorilor, mai ales dacă acesta este un magazin online sau un website ce se folosește de datele cu caracter personal ale utilizatorilor.

În concluzie, gândiți-vă de două ori când încredințați această sarcină unei persoane “pricepute”.Scroll Up