Importanța Optimizării SEO

Atunci când ești pregătit pentru dezvoltarea unui business și în Mediul Online, nu numai în cel offline, trebuie să îți pui cap la cap o serie de aspecte pe care trebuie să le ai în vedere și în cazul cărora trebuie să fii foarte precaut. Pe lângă faptul că website-ul trebuie să aibă un design unic și să ofere încredere potențialilor tăi clienți, acesta trebuie să fie extrem de bine gândit, astfel încât să își câștige cu ușurință un loc bine poziționat în motorul de căutare. În tot acest proces, Optimizarea SEO ocupă un loc foarte important.

Despre ce este vorba exact atunci când ne referim la Optimizare SEO?

Noțiunea de SEO a apărut prin anii 90, fiind o abreviere de la Search Engine Optimization, adică: optimizarea pentru motoarele de căutare, care are drept scop mărirea traficului calitativ al unui website.

La ce te ajută serviciul de Optimizare SEO? Te ajută să îți faci cât mai cunoscut business-ul în domeniul online și îl poziționează inteligent în motorul de căutare, astfel încât potențialii clienți să te găsească cu ușurință.

Tipuri de optimizare SEO:

  • Optimizare SEO internă (on-site optimization)– Acest serviciu include: scrierea cu atenție a titlurilor și descrierilor, eliminarea erorilor, îmbunătățirea vitezei de încărcare, prelucrarea imaginilor, optimizarea structurii de adrese URL și de legături interne, folosirea cu moderație a reclamelor.
  • Optimizare SEO externă (off-site optimization) – Acest serviciu pune accent pe importanța și relevanța paginii web pentru motorul de căutare. Cum poate fi evaluat acest lucru? Simplu! Prin indicatori de calitate precum: numărul și calitatea legăturilor către pagina analizată, numărul de interacțiuni sociale (Facebook – like, share, comment, Tweet, etc.), contextul în care apar mențiunile, credibilitatea și autoritatea surselor, volumul global și local de căutari pentru cuvintele cheie respective.

Indiferent cât de calitativ este produsul sau serviciul pe care îl oferi, acesta o să devină cunoscut atunci când vei reuși să îl promovezi inteligent.Scroll Up