Importanța design-ului în Marketing-ul Online

Procesele de creare website şi optimizare website au devenit etape obligatorii în Strategia de Digital Marketing a oricărui business. Un website cu un design ce oferă vizitatorilor o experienţă plăcută de navigare, conţinut relevant şi care este corect optimizat este principala şi cea mai bună investiţie pe care o poți face pentru business-ul tău.

Business-urle de azi sunt total diferite de business-urile de acum 5 ani. Oricine are posibilitatea de a implementa o idee într-un website peste noapte. Asta înseamnă o competiţie acerbă, volum enorm de informaţii, dar şi multă confuzie printre consumatori (potenţialii clienţi). Cu un număr imens de alternative pe care un client le are la dispoziţie, cum poți tu ca furnizor de servicii (sau produse) să ajungi la acel client? Cu o Strategie de Digital Marketing coerentă, corectă şi bine plasată.

Marketing-ul sună simplu, cam toată lumea are impresia că se pricepe, însă în realitate e cel mai dificil aspect al oricărui business. Mulţi oameni de afaceri habar n-au cu ce ar trebui să înceapă ca să-şi atingă scopul ultim, acela de a obţine mai mulţi clienţi (vânzări mai mari şi venituri mai bune).

Principalele întrebări la care trebuie să găsești un răspuns sunt:

 • Care sunt potenţialii tăi clienţi? (piaţa pe care activezi)
 • Care este publicul ţintă căruia te adresezi?
 • Care sunt nevoile publicului ţintă?
 • Cum reuşeşte concurenţa ta să atragă clienţi?
 • Ești în stare să dezvolţi strategii de atragere şi păstrare a clienţilor?
 • Ce politici de preţuri şi metode promoţionale iti vor creşte business-ul?
 • Care este modalitatea de a crea o prezenţă pozitivă în piaţă?

Înainte de toate, trebuie să faci oamenii să vorbească despe tine. Dacă vrei ca business-ul tău să fie cunoscut, trebuie să atragi atenţia asupra lui.

Importanţa web design-ului în marketing (reguli eficiente de creare website şi optimizare website)

Website-ul este biroul tău virtual, principala şi cea mai importantă interfaţă de comunicare cu potenţialii clienţi. Multe firme cheltuiesc bugete impresionante pe procedeele de creare website şi promovare website (optimizare), însă website-ul propriu-zis nu reuşeşte să-i impresioneze pe vizitatori şi să-i transforme în clienţi. Dacă nu îți dai seama ce-ar trebui să imbunătătești la website-ul tău, caută o agenţie specializată în Web Design & Web Development şi Digital Marketing care îți poate da o părere sinceră. Nu îți intreba angajaţii şi nu intrebă pe nimeni care n-a avut de-a face cu o vânzare sau cumpărare online (n-ar trebui să fie foarte greu, multă lume cumpără online).

Întotdeauna e ceva de îmbunătăţit la un website. Putem să fim noi agenţia de Web Design & Web Development şi Digital Marketing care îți oferă o părere sinceră şi îți vom prezenta în continuare cele mai importante lucruri pe care să le ai în vedere:

 1. Pagina principală a website-ului (prima pagină) este imaginea cea mai importantă a business-ului tău – Prima impresie pe care şi-o face un potenţial client despre tine este o impresie de durată (ăsta e un principiu de bază în procesul de creare website). Web design-ul vorbeşte despre tine şi business-ul tău. Prima pagină a website-ului este cea mai importantă modalitate prin care poți câştiga (sau pierde) un client. Studiile arată că primele 8 secunde petrecute de un vizitator pe prima pagină a website-ului tău constituie un factor al deciziei de cumpărare. Aşadar, prima pagină a website-ului trebuie să fie perfect relevantă pentru business-ul tău.
 2. Realizarea website-ului luând în calcul optimizarea pentru Google (optimizare website) – Când un potenţial client caută un produs sau un serviciu pe Google, în 96% din cazuri va da click pe una din firmele ce apar pe prima pagină a rezultatelor. Optimizarea website-ului pentru motoarele de căutare (SEO) este primul lucru de făcut pentru a creşte traficul pe website pe termen lung. Web design-ul joacă, în procesul de optimizare website, un rol extrem de important. Totul contează: paginarea, culorile, fonturile, meniul de navigare, viteza de încărcare a website-ului.
 3. Publicitatea online şi paginile de destinaţie (landing pages) – vânzările pe care le aducea publicitatea din ziar sunt pe moarte, pentru că toată lumea şi-a mutat căutările de servicii sau produse pe Google. Vestea bună e că, în România, mulţi dintre concurenţii tăi fac tranziţia către online foarte greu, iar vestea proastă e că cei mai buni dintre concurenţii tăi au făcut deja această tranziţie şi au deja multă reclamă online. Când faci reclamă online (anunţuri, bannere etc), acea reclamă va duce vizitatorul direct pe o pagină a website-ului tău. E cazul să profiți de asta şi să creezi pagini speciale de destinaţie (care se numesc landing pages sau pagini de aterizare). Aceste pagini trebuie să conţină exact informaţia pe care o caută vizitatorul care a dat click pe reclama ta şi să-l facă să cumpere. Design-ul paginilor de destinaţie este crucial, pentru că trebuie să-l “agaţe” pe vizitator, să-l impresioneze şi să-l facă să acţioneze.
 4. Website-ul tău nu trebuie să producă erori – Toţi am dat peste ele. Dai click pe un link sau pe un buton şi nimic. Browser-ul se blochează sau îți întoarce o eroare. Ăsta e momentul în care se pierd clienţii. În ziua de azi, cumpărătorii sunt mult mai sofisticaţi decât în urmă cu cinci ani, au pretenţia de a parcurge un procedeu de cumpărare cât se poate de simplu şi de sigur. Aşa că website-ul tău trebuie să ofere acest lucru (nu e obligatoriu să vinzi ceva pe website, e valabil pentru orice tip de interacţiune pe care vizitatorii o au cu website-ul: o eventuală înscriere la newsletter sau proceduri de completare a unor formulare de contact).
 5. Oferă-le vizitatorilor un mediu plăcut – e foarte important. Aşa cum un bun vânzător caută să creeze cumpărătorului o atmosferă plăcută, aşa şi website-ul tău trebuie să ofere o experienţă frumoasă de navigare. Website-ul trebuie să aibă un design plăcut (în trend cu ultimele principii de web design) şi să fie extrem de uşor de navigat. Nu ai voie să îl faci pe vizitator să dea mai mult de trei click-uri pentru a găsi informaţia pe care o caută.
 6. Oferă informaţii noi, actuale – înainte de a începe procesul de creare website (web design), gândește-te la ce informaţii poţi prezenta dinamic. Conţinutul dinamic înseamnă că se schimbă frecvent: zilnic, săptămânal sau lunar. Trebuie să oferi vizitatorilor tot timpul informaţii actuale. Nu numai că te va ajuta la optimizarea website-ului (motoarele de căutare vor fi mulţumite), ci vei obţine vizitatori care se vor întoarce pe website. Conţinutul dinamic poate fi reprezentat de: articole publicate pe blog-ul ataşat website-ului, produse sau servicii noi.
 7. Fixează obiective – succesul online nu se întâmplă pur şi simplu. Trebuie să-l urmarești. De exemplu: încearcă să îți stabilești un număr de vizitatori pe care dorești să-i ai pe website în termen de şase luni. Din acest număr, estimează un procent care ar trebui să se transforme în clienţi. Sigur că va fi nevoie să revizuiești aceste numere pe măsură ce vei observa evoluţia (creşterea sau descreşterea) traficului pe website, dar vei înţelege în orice moment de câţi vizitatori mai ai nevoie pentru a atinge target-ul de vânzări. Satisfacţia pe care o vei avea când vei atinge aceste obiective este incredibilă. E şi mai interesant când, folosind datele de trafic şi modificând web design-ul în funcţie de ele, vei reuşi să ajungi la mai mulţi clienţi pentru acelaşi trafic.

În concluzie, pentru procesele de creare website şi optimizare website în vederea creşterii traficului şi a măririi numărului de (potenţiali) clienţi, e nevoie să iei în calcul în primul rând web design-ul website-ului. Este important să porneşti bine cu acestă primă etapă, pentru ca drumul sa fie cât mai uşor spre succesul online.Scroll Up